Tak máme po zahájení. Výstava potrvá celý květen. Zaplnily jsme uměním až “po strop” nádherné prostory. Pokud si najdete cestu, napište. Doprovodím umělecky zážitek komentářem.

https://www.litomerice.cz/aktuality/v-ramci-partnerstvi-litomeric-a-armenti-res-probiha-v-hradu-spolecna-vystava

V rámci partnerství Litoměřic a Armentières probíhá v hradu společná výstava

V Hradu Litoměřice začala ve čtvrtek slavnostní vernisáží společná výstava obrazů litoměřické autorky Jarmily Dittrichové a Fabiena Dubarreho z partnerského města Armentières s názvem Setkání. Ta byla dosud k vidění právě ve francouzském městě, odkud se do Litoměřic přesunula.

Oba umělci se rozhodli uspořádat výstavu v rámci partnerství obou měst, které bylo po covidové pandemii znovu obnoveno. Jde o ukázku dvou malířských světů nesoucí ve v duchu rčení, že umění spojuje,“ uvedl místostarosta města Jiří Adámek, jenž se starostou Radkem Löwym výstavu navštívil i v Armentières v rámci lednové návštěvy partnerského města.

Dlouholeté přátelství s francouzským městem ocenil i přítomný senátor Ladislav Chlupáč, který byl před 20 lety u podpisu partnerské smlouvy z pozice litoměřického starosty. Vernisáž výstavy, kterou je možné v hradu zhlédnout až do 29. května, zpestřila několika písněmi muzikálová zpěvačka Nikola Ďuricová.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

error: Obsah je chráněn proti ukládání fotek.